sreda, 7. november 2012

Nuttelin rolček


Nuttelin rolček za 2 sladkosneda



Ker je zunaj dež, ker je moja domišljija ušla med slike provansalsih kuhinj in ker me je ulovil nemir, ki ga lahko pomirim samo tako, da roke pomokam, da zadiši po sladkem in da zaslišim glas radovedne najstnice, ki jo sladka rita pripelje v mojo kuhinjo. Ja, to je to, dve muhi na en mah. Ko s prsti pobirava drobtinice iz praznega krožnika in nama sladkor še vedno uhaja v smejalni kotiček pri ustnicah veva, da je bil tale čokoladni rolček nujna stvar za razblinit deževen dan.
In kako ga boste razblinili vi? Moj predlog je sledeči:

listnato testo ( za en rolček bo dovolj cca 250g kupljenega )
nutella ( dobrih 7 žlic, a za nas čokoholike lahko dodamo še kakšno za povrhu )
mleti lešniki ( 2 pesti bo čisto dovolj )
piškotne drobtine  ( tudi če jih ni, je dobro, sicer pa kako pest do dve )
1 jajce ( za premaz )
mleti sladkor ( za posip )

Preden se lotite valjanja listnatega testa poskrbite, da bo nuttela lepo tekoča in da ne bo težav pri mazanju po testu. To storite tako, da nutello postavite v lonec z vodo in segrejete. Seveda naj ne bo pretekoča, le toliko, da se bo lepo razmazala. Nikakor ne pozabite vmes probavati J
Pečico segrejte na 200, da bo rolček dobil toplo dobrodošlico.
Listnato testo na pomokani površini razvaljate na dobra 2 mm debeline.  Na razvaljano testo namažite razstopljeno nuttelo in potresite z lešniki in piškotnimi drobtinami.  Namažemo tako, da pustimo  vsaj 1 cm rob, da nam nadev ne bo uhajal.
Testo zvijemo v obliki rulade in jo previdno položimo na pekač obložen s peki papirjem. Sedaj rulado premažemo s stepenim jajcem in jo položimo v ogreto pečico (180-200 ) in jo pečemo 20-25min.Ko jo razrežemo jo obogatimo še z mletim sladkorjem.

  Nikoli, prav nikoli ne počakamo, da se ohladi, ker smo nanj čakali vsaj 40 min J
Ker pri nas pri peki tako ali drugače sodelujemo vsi, je tudi naša Biba bila deležna sodelovanja. Jajce, ki je bilo namenjeno za premaz seveda ni bilo v celoti porabljeno, pa se mu je iz hladilnika pridružila še žlica skute in kozarček mleka. Oblizovanje Bibe je bilo dovolj zgovorno J

Na sladkanje!

A

Ni komentarjev:

Objavite komentar