Nuttelin rolček za 2 sladkosneda
Ker je zunaj dež,
ker je moja domišljija ušla med slike provansalsih kuhinj in ker me je ulovil
nemir, ki ga lahko pomirim samo tako, da roke pomokam, da zadiši po sladkem in
da zaslišim glas radovedne najstnice, ki jo sladka rita pripelje v mojo
kuhinjo. Ja, to je to, dve muhi na en mah. Ko s prsti pobirava drobtinice iz
praznega krožnika in nama sladkor še vedno uhaja v smejalni kotiček pri
ustnicah veva, da je bil tale čokoladni rolček nujna stvar za razblinit deževen
dan.
In kako ga boste
razblinili vi? Moj predlog je sledeči:
listnato testo ( za
en rolček bo dovolj cca 250g kupljenega )
nutella ( dobrih 7
žlic, a za nas čokoholike lahko dodamo še kakšno za povrhu )
mleti lešniki ( 2
pesti bo čisto dovolj )
piškotne drobtine ( tudi če jih ni, je dobro, sicer pa kako
pest do dve )
1 jajce ( za premaz
)
mleti sladkor ( za
posip )
Preden se lotite
valjanja listnatega testa poskrbite, da bo nuttela lepo tekoča in da ne bo
težav pri mazanju po testu. To storite tako, da nutello postavite v lonec z
vodo in segrejete. Seveda naj ne bo pretekoča, le toliko, da se bo lepo
razmazala. Nikakor ne pozabite vmes probavati J
Pečico segrejte na
200, da bo rolček dobil toplo dobrodošlico.
Listnato testo na
pomokani površini razvaljate na dobra 2 mm debeline. Na razvaljano testo namažite razstopljeno
nuttelo in potresite z lešniki in piškotnimi drobtinami. Namažemo tako, da pustimo vsaj 1 cm rob, da nam nadev ne bo uhajal.
Testo zvijemo v
obliki rulade in jo previdno položimo na pekač obložen s peki papirjem. Sedaj
rulado premažemo s stepenim jajcem in jo položimo v ogreto pečico (180-200 ) in
jo pečemo 20-25min.Ko jo razrežemo jo obogatimo še z mletim sladkorjem.
Nikoli, prav nikoli ne počakamo, da se
ohladi, ker smo nanj čakali vsaj 40 min J
Ker pri nas pri
peki tako ali drugače sodelujemo vsi, je tudi naša Biba bila deležna
sodelovanja. Jajce, ki je bilo namenjeno za premaz seveda ni bilo v celoti
porabljeno, pa se mu je iz hladilnika pridružila še žlica skute in kozarček
mleka. Oblizovanje Bibe je bilo dovolj zgovorno J
Na sladkanje!
A
A
Ni komentarjev:
Objavite komentar