petek, 19. april 2013

AVOKADOV NAMAZ



Saj ni bilo kaj dosti razmišljati, v košarici s sadjem se je ponujal kar sam, ravno prav zrel, da iz njega nastane 
okusen zajtrk.
Toliko bolj s ponosom sem ga lupila, ker sem se zavedala, da tiste stare prehranjevalne navade ostajajo za menoj. Največkrat jih prinesemo že iz otroštva in moj boj s tem vzorcem ni bil lahek. Toliko napačnih stvari na krožniku, napačnih kombinacij in nepotrebnega balasta. 
A da se, načrtno, z voljo in zavedanjem, da je to kar počnemo najbolje za nas, za naše zdravje in v veliki meri tudi za dobro počutje.


AVOKADOV NAMAZ S SEZAMOM

Avokado olupimo in odstranimo pečko
Meso avokado malo razrežemo, da bo lažje pasiranje
V razrezano meso avokada dodamo:
slabo žličko Himalajske soli
strok do dva česna ( pa lepo prosim, naj bo to tisti pravi "NAŠ" česen :-)  )
malo popra
žlica olivnega olja
žlička limoninega soka

Vse sestavine spasiramo, lahko z vilico ali paličnim mešalnikom in potresemo s sezamom.

To je to, enostavno,dobro in zdravo :-)



Ana

Ni komentarjev:

Objavite komentar