četrtek, 13. december 2012

OBDAROVANJE MALO DRUGAČE



Kako dober je tisti občutek, ko zadiši po praznikih, ko se v moji glavi začne iskanje po predalčkih idej in načrtovanje vse tja do konca starega leta. Kaj pa, vmes se snujejo tudi načrti za novo prihajajoče leto, ampak to je pa že čisto osebni ritual brez katerega ne grem v novo leto.
Bolj kot se bliža začetek decembra, bolj se polni  moj zvezek s plani, za kuhanje, šivanje, dekoriranje, srečanja, obdarovanja... In vse to spraviti  v en sam mesec, jp, pravi napor a brez vsega tega bi zmanjkalo vsaj pol Ane .
Saj ne, da že novembra vem kaj bom pripravila recimo za božično večerjo ( ja, ja, res vem ), vem celo, kaj bo na jedilniku za novoletno večerjo. Morda se sliši naporno a iskreno povedano, uživam, uživam, ko sestavljam jedilnik, ga nekajkrat še zamenjam, dodam in pilim.
In zgodba se ponovi  tudi z obdarovanjem.  Obdarovanje je cel ritual, zgodba od začetka do konca.  In vedno iščem izvirna domača darila, največkrat jih izdelam sama, kadar pa najdem kakšno meni všečno darilce pa mu poskušam dodati vsaj kanček svoje  note.
In tako sva letos z Darjo združili moči in se lotili izdelovanja  darilnih kozarcev s sestavinami za mamljive brusnične piškote.  Takšna bodo letos darila, darila, ki so bila izbrana in narejena z ljubeznijo, darila, ki puščajo osebno noto in puščajo skrito sporočilo.
Narejeno z mislijo zate, ker si eden/ena  tistih meni dragih oseb in ker je bilo tvoje ime napisano na mojem seznamu »Obdarovanje mojih najdražjih«

Recept je preprost in z veseljem ga podelim z vami, da  očara tudi vam bližnje in drage.

Izberete steklen kozarec velikosti enega litra. Vanj dajete sestavine, po vrstnem redu. Tako nastajajo zanimive plasti in dekorirajo kozarec. Kozarec na koncu zaprite in ga po svojih idejah dekorirajte in opremite z receptom in voščilom.
Še namig – ker ni rečeno, da bo kozarec poln do vrha se lahko znajdete tako, da zapolnite kozarec s suhimi jabolčnimi krhlji ali suhimi slivami.  Med peko bodo prav gotovo teknili 

Piškoti z brusnicami

80g namenske moke
40g mletih ovsenih kosmičev
60g namenske moke
2g sode bikarbone
3g soli
75g rjvega sladkorja
65g suhih brusnic
90g nasekljane bele čokolade
55g nasekljanih indijskih oreščkov

 Segrej pečico na 175°C. Penasto umešaj 115g zmehčanega masla, 1 jajce in žličko vanilijeva sladkorja.
Dodaj sestavine iz kozarca in zamesi gladko testo. Testo zajemaj z žlico in ga v velikosti oreha dajaj na pekač, obložen s peki papirjem.
Piškote peci 8-10min oziroma tako dolgo, da robovi malo porjavijo.
Ohladi jih na pekaču.

Veliko užitka ob pripravi in obdarovanje

Ana




1 komentar:

  1. Naredili darla in seveda smo morali eno rundo slastnih piškotkov sprobati...Naj povem samo tole, izginjajo mnogo hitreje, kot so nastajali :-). Darilo, ki ga bomo letos z veseljem podali naprej.
    Darja

    OdgovoriIzbriši