sobota, 8. december 2012

MESNE KROGLICE POSEJANE MED TESTENINE


Sneg nam je postregel v vsej svoji lepoti a zame, ki me je ujel tudi nahod in me prisili v počivanje mi ni dalo miru, da po kuhinji ne bi dišalo. In je, za kosilo najbolj. 
Tako enostavno je a okusno in kar je najbolje, če skuhaš toliko kot jaz, ko me vsakič moja hči vpraša, če čakamo še avtobus turistov, si za naslednji dan skoraj za sigurno oproščen kuhinje .No ja, če pa me zamika kakšna slaščica, takrat jo pa sigurno zopet zavzamem :-)

cca 400g testenin ( recimo peresnikov )
mocarela ( za nas, ki smo bolj "sirni" je šel kar cel zavitek-250g)
nekaj strokov česna
pol čebule narezane na kocke
500g mletega mesa
1 jajce
bazilika ( posušena )
suhi paradižniki
paradižnik narezan na kocke ( lahko uporabite tudi iz konzerve )
150 ml mesne juhe ( oh kaj bi brez kocke :-) )
malo drobtin
malo masla za pekač

Peresnike skujte al dente
Meso posolite, dodajte poper, zdrobljen česen, lahko malo vegete (jaz dam domačo ) , jajce in eno dobro žlico drobtin in iz tega naredite kroglice.









Pečico segrejte na 180°C med tem pa,

čebulo prepražite na olivnem olju, dodajte narezane suhe paradižnike, malo (domače) vegete, malo soli, poper, baziliko, paradižnik in vse skupaj prepražite in temu dodate juho in pokuhate kakih 10 minut.

Pekač namažete z maslom in malo posujete z drobtinami
Na skuhane peresnike stresete prepraženo maso, dobro premešate in mešanico razporedite po pekaču.
Po njem razporedite mesne kroglice in vse skupaj na koncu še prekrijete z mocarelo.

Pečete v ogreti pečici cca 25 minut, kakšna minuta več pa bo čisto dobrodošla. 



Dober tek!

Ana




Ni komentarjev:

Objavite komentar